Να είναι αφορολόγητο το έσοδο από την πώληση του μεταχειρισμένου μηχανήματος και να συμψηφίζεται με τις μελλοντικές αποσβέσεις του καινούργιου μηχανήματος και την αύξηση της ετήσιας απόσβεσης των γεωργικών μηχανημάτων

Διαβάστε περισσότερα: Κίνητρα για πώληση μεταχειρισμένου και απόσβεση νέου τρακτέρ στο 20%

Αλλαγές και στις αγροτικές συντάξεις αναμένεται να φέρει σχέδιο νόμου-σκούπα του υπουργείου Εργασίας που πρόκειται να κατατεθεί προς συζήτηση στη Βουλή.

Διαβάστε περισσότερα: Από το 2019 αγροτικές συντάξεις μόνο με ηλικιακά κριτήρια

Καθοδικό σπιράλ στις τιμές ελαιολάδου διεθνώς το Μάρτιο

Διαβάστε περισσότερα: Πτωτικά το ελαιόλαδο διεθνώς - Καθοδικό σπιράλ στις τιμές

Το ενδεχόμενο δημιουργίας προβλημάτων τόσο σε σχέση με τον ΟΠΕΚΕΠΕ και το ΟΣΔΕ όσο και με την επιστροφή ΦΠΑ ενδέχεται να δημιουργήσει η αδυναμία του Ε3 να δεχθεί μεγάλο αριθμό αγροτικών προϊόντων σε περίπτωση που κάποιος δραστηριοποιείται σε πολλές καλλιέργειες κατά τη διάρκεια μιας χρονιάς.

Διαβάστε περισσότερα: Προβλήματα με ΟΣΔΕ και επιστροφή ΦΠΑ φέρνει το Ε3 σε «πολυκαλλιεργητές

Στις 16 Απριλίου λήγει η διορία αιτήσεων στη 2η πρόσκληση των Νέων Αγροτών, ενώ σύμφωνα με τροποποιητική απόφαση, ως περίοδος σύνταξης και οριστικοποίησης των αιτήσεων στήριξης- φακέλων υποψηφιότητας ορίζεται η περίοδος από 15 Μαρτίου 2018 έως και 3 Μαΐου 2018.

Διαβάστε περισσότερα: Έως 3 Μαΐου οριστικοποίηση φακέλων στη δεύτερη πρόσκληση Νέων Αγροτών

Το Xylella fastidiosa, ένα βακτήριο των φυτών που προέρχεται από την Κεντρική Αμερική και το οποίο προκαλεί σοβαρές και πολλές φορές καταστροφικές ασθένειες στα φυτά, συνεχίζει να σκοτώνει δεκάδες χιλιάδες ελαιόδεντρων στην Πούλια της Νότιας Ιταλίας και ετοιμάζεται να ανοίξει την «θανατηφόρα αγκαλιά» του σε ολόκληρη την λεκάνη της Μεσογείου.

Διαβάστε περισσότερα: Ελιά - «Επίθεση» Xylella, φόβοι επέκτασης στη ζώνη της Μεσογείου - Συνεχίζει να σκοτώνει δεκάδες...

Μία μέρα ακόμα περιθώριο, μέχρι τις 12 Απριλίου, έχουν οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα προγράμματα προώθησης αγροτικών προϊόντων προς τις χώρες της ΕΕ και τις τρίτες χώρες.

Διαβάστε περισσότερα: Μέχρι 12 Απριλίου αιτήσεις για προγράμματα προώθησης

Για 2 μήνες πήρε παράταση το Μέτρο 9 «Σύσταση και Οργάνωση Ομάδων Παραγωγών» που πριμοδοτεί με έως 100.000 ευρώ ετησίως τα νέα συλλογικά σχήματα,

Διαβάστε περισσότερα: Παράταση μέχρι τις 9 Ιουλίου για τις Ομάδες Παραγωγών

Τη δυνατότητα σε 1.300 ελαιοτριβεία σε όλη τη χώρα να αδειοδοτηθούν νομότυπα δίνει η έκδοση νέας, τροποποιημένης Κοινής Υπουργικής Απόφασης, που αφορά τη διαχείριση αποβλήτων των ελαιοτριβείων.

Διαβάστε περισσότερα: Δυνατότητα αδειοδότησης για 1.300 ελαιοτριβεία με νέα ΚΥΑ

Περισσότερα Άρθρα...

Ο Καιρός

Kalamae Greece Clear (night), 21 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:15 am   |   Sunset: 8:43 pm
74%     6.4 km/h     33.220 bar
Forecast
Κυρ Low: 19 °C High: 28 °C
Δευ Low: 17 °C High: 25 °C
Τρι Low: 17 °C High: 25 °C
Τετ Low: 16 °C High: 25 °C
Πεμ Low: 18 °C High: 24 °C
Παρ Low: 18 °C High: 25 °C
Σαβ Low: 19 °C High: 26 °C
Κυρ Low: 18 °C High: 27 °C
Δευ Low: 18 °C High: 27 °C
Τρι Low: 17 °C High: 27 °C